Salut > Drie mooie alternatieven voor een condoleanceboek

Condoleanceboeken worden vaak aangeleverd door de uitvaartondernemer, het is vaak een redelijk eenvoudig boekje of map met losse bladen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een condoleanceboek creatiever vorm te geven, in deze blog bespreken we drie voorbeelden daarvan. Zo creëert u een unieke herinnering aan het afscheid en de mensen die daarbij waren.

Een boom van vingerafdrukken

Dit is een mooie vorm om op een creatieve manier inzichtelijk te maken wie er bij het afscheid was. Deze boom met vingerafdrukken wordt al gebruikt voor bruiloften of als bedankje. Maar hoe mooi is het om op deze manier te zien wie er met u mee leeft? Voor deze vorm zijn verschillende DIY's te vinden op Pinterest of andere sites. Zoek eenvoudig op 'tree guestbook' en u vindt meerdere opties. Natuurlijk kunt u de boom ook zelf tekenen. Laat de gasten door middel van verf of stempelkussens zelf hun vingerafdruk zetten. Tip: laat mensen hun naam er bij schrijven. Wilt u ook graag de adressen? Leg er een simpel notitieboek bij waar ze de adressen achter kunnen laten. 

Gebruik een fotoalbum als condoleanceboek

Een eenvoudige manier om het condoleanceboek persoonlijker te maken is om zelf een fotoalbum te maken. Dit kan digitaal of op de ouderwetse inplakmanier. Kies een mooi album als basis en plaats er tussen de 5 à 10 foto's in van de overledene. Zo wordt het ook voor de mensen die komen condoleren een veel persoonlijker boek om in te schrijven.

Maak zelf een creatieve omslag van het condoleanceboek

Deze tip is heel simpel: gebruik een standaard boek of map en maak er een unieke omslag bij. Misschien zijn er kinderen of kleinkinderen die tekeningen kunnen maken of bent u zelf creatief aangelegd. Maak een collage van tekeningen of foto's en beplak de buitenkant van het condoleanceboek hiermee. Zo klrijgt het condoleanceboek een heel ander uiterlijk.