Salut > Tot de dood ons scheidt...

Alexander en Jeannette: een leven lang onafscheidelijk

Alexander en Jeannette Toczko waren al sinds hun achtste verliefd op elkaar. Ze trouwden in 1940, kregen 5 kinderen, 10 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Jeannette brak haar heup en toen verslechterde ook Alexander’s gezondheid. Ze wilden zoveel en zo lang mogelijk samen zijn, en ondanks de gezondheidsproblemen vierden ze toch nog hun 75-jarig huwelijk. Ze hadden elkaar beloofd er niet tussenuit te knijpen zonder de ander. Jeannette en Alexander overleden op 96- en 95-jarige leeftijd, Jeannette overleed eerst en Alexander stierf 24 uur later.

 

Kenneth en Helen: 70 jaar samen ontbijten

Kenneth en Helen Felumlee uit de Verenigde Staten trouwden in 1944. Ze waren onafscheidelijk en kregen samen 8 kinderen. Volgens de kinderen hielden ze zelfs tijdens het ontbijt nog elkaars hand vast. Waar de één ging, ging de ander ook. Kenneth werkte onder andere bij de spoorwegen en de post, Helen zorgde voor de kinderen. Toen Kenneth met pensioen ging en de kinderen het huis uit waren reisden ze samen bijna alle staten door. Wel met de bus, want Kenneth hield niet van vliegen. Helen overleed op 92-jarige leeftijd op een maandagochtend. Kenneth, 91, zei 12 uur later: “moeder is dood”, trok wit weg en overleed in het bijzijn van familie en vrienden de volgende ochtend. Volgens zijn kinderen was hij al een tijdje klaar om te gaan, maar had hij gewacht met overlijden tot Helen er niet meer was, hij wilde haar niet alleen laten.

 

Maxine en Don: waar bowlen toe kan leiden…

Maxine en Don Simpson uit Bakersfield (Californië) in de Verenigde Staten ontmoetten elkaar tijdens bowlen, zij kwam uit de buurt, hij was een civiel ingenieur uit North Dakota. Twee jaar later trouwden ze, ze reisden veel, adopteerden twee zoons en deden allerlei vrijwilligerswerk.
Maxine kreeg een aantal jaren terug kanker en haar gezondheid ging achteruit, ze verhuisde naar het huis van een kleindochter die haar verzorgde en Don bleef zelfstandig wonen en kwam elke dag langs. Toen Don zijn heup brak kwam hij ook bij zijn kleindochter wonen en sliepen ze weer in één kamer. Deze laatste weken werden heel bijzonder. Uiteindelijk overleed Maxine eerst, terwijl ze haar uit de kamer haalden blies Don zijn laatste adem uit. 

 

Bronnen:
express.co.uk
nbcnews.com
people.com